Sałatka meksykańska wersja letnia.

Lubie fasolę, lubię paprykę i lubię kukurydzę. Te warzywa często mi się kojarzą z leczo albo fasolką po bretońsku. Chciałabym zjeść coś innego. Coś bardziej lekkiego. I naszło mnie na sałatkę. 




Składniki:

  • po połowie puszki: kukurydzy i drobnej białej fasoli.
  • połowa czerwonej papryki
  • połowa żółtej papryki
  • pęczek szczypiorku
  • garść mieszanki sałaty
  • mieszanka przypraw kuchni meksykańskiej
  • dwie łyżki jogurtu naturalnego albo kwaśnego mleka
  • opakowanie kabanosów


Paprykę, kabanosy i szczypiorek drobno pokroić. Sałatę rwać rękoma na wygodne kawałki. . Wszystkie warzywa połączyć. Na koniec dodać spoiwo - jogurt, kwaśne mleko jak ktoś woli to majonez. Ja czasem mieszam majonez i jogurt. Na koniec  przyprawy. ;) 

Smacznego






(Sałaty lepiej nie siekać nożem, ponieważ traci chrupkość)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Instagram